kosttilskudd
  Hjem | Proteinpulver | Kreatin | Glutamin | Omega 3 | Pyruvate | Aminosyrer | Antioksidanter  
 

Antioksidanter

Antioksidanter

Sammenlign pris på antioksidanter

 

Antioksidantene finnes spesielt i frukt og grønnsaker, og beskytter oss mot kreft og hjertesykdommer.

 

Antioksidanter beskytter kroppen vår mot noe som kalles de frie radikalene. Det eksisterer mange ulike typer antioksidanter, eksempler er C-vitamin, E-vitamin, lykopen, lutein, betakaroten og selen.

 

Kroppen skaffer seg energi og vedlikeholder seg ved å forbrenne oksygen fra lufta. I denne naturlige prosessen dannes det frie radikaler. Normalt vil kroppens eget antioksidantforsvar i cellene straks uskadeliggjøre disse stoffene. Men dersom det dannes for mye, og over lang tid, vil de frie radikalene kunne skade cellene. En slik ubalanse kalles ”oksidativt stress.” De kan blant annet skade arvestoffet DNA, slik at det dannes mutasjoner som kan utvikle seg til kreftceller. Røyking, forurensing, stress og stråling kan øke nivået av de frie radikalene.

 

Antioksidanter og kosthold

Et kostholdt rikt på grønne, gule og røde frukter og grønnsaker gir tilstrekkelig med antioksidanter. Det finnes en rekke ulike kosttilskudd som inneholder antioksidanter, C-vitaminer er som sagt et eksempel på antioksidanter. Men ekspertene advarer mot for høyt inntak av antioksidanter gjennom kosttilskudd. For eksempel kan inntak av for mye selen føre til håravfall, negle- og hudproblemer, og alvorlige alvorligere tilstander som depresjon, anemi og skader på nyre og lever. Sannsynligvis er det kombinasjonen av de mange ulike antioksidantene som finns naturlig i grønnsaker, planter, bær og frø, som gir den positive helseeffekten.

 

Antioksidanter finnes i store mengder i nyper, valnøtter og solsikkefrø, in, te, spesielt grønn te, kaffe og sjokolade. De finnes i ulike bærsorter som krekling, blåbær, hagebjørnebær, surkirsebær, ville bjørnebær, villjordbær, solsikkefrø, solbær og tyttebær. De finnes også i grønnsaker, spesielt i brokkoli, rødkål og grønnkål
 

Anbefalte butikker

Gymgrossisten

Highwhey

Shopping 4 nett

Norkrill (Omega 3)

Vitalgreens

Herbalife (Slanking)

Biotechpharma