kosttilskudd
  Hjem | Proteinpulver | Kreatin | Glutamin | Omega 3 | Pyruvate | Aminosyrer | Antioksidanter  
 

B-Vitaminer

B-Vitaminer

Sammenlign pris på b-vitaminer

 

Vitamin B er en fellesbetegnelse på en gruppe vannløselige vitaminer med mange felles egenskaper. De er særlig viktig i prosessen når mat omdannes til energi.


Aktive personer som mangler B-vitaminer, yter mindre under høyintensiv trening og kan også ha redusert evne til å reparere og bygge opp muskulaturen. Et variert kosthold gir nok vitamin B. Gode kilder til vitamin B er animalske varer som fisk, egg, ost, nyrer, lever, melk og oksekjøtt, samt gjær, grove kornprodukter, nøtter, frukt og grønnsaker

 

B-Vitamin Typer

Det finnes åtte ulike B-vitaminer:
Tiamin (vitamin B1): Nødvendig for overføring av nerveimpulser og deltar i flere biokjemiske reaksjoner i kroppen som nedbryting av sukker til energi. Ingen bivirkninger.


Riboflavin (vitamin B2): Viktig for omdannelsen av mat til energi i kroppen. Vitamin B2 må være til stede når vitamin B6 (pyridoksin) aktiveres. Ingen bivirkninger.


Niacin (vitamin B3) Viktig for huden og når kroppen omdanner mat til energi samt når fett skal lages. Store doser kan redusere kolesterol, men overdose kan være skadelig.


Pantotensyre (vitamin B5) Nødvendig i energiomsetningen og omsetningen av enkelte hormoner. Ingen bivirkninger

 

Pyridoksin (vitamin B6) Sentral i nedbrytingen av næringsstoffer til energi, deltar i produksjonen av viktige signalstoffer i hjernen. Overdosering av vitamin B6 kan føre til at nervesystemet påvirkes, og det anbefales å ikke ta mer enn 25 mg per dag.

 

Biotin (Vitamin B7) deltar i omsetningen av fett og karbohydrater, ved produksjon av urinstoff og i omsetningen av aminosyrer. Daglig dosering bør ikke overskride mer enn 225 mikrogram per døgn.

 

Folat (vitamin 9) Er nødvendig for at arvestoffet DNA skal kopieres og viktig for celledelingen. Det anbefales som daglig tilskudd til gravide de første 12 ukene av svangerskapet. Ingen bivirkninger.

 

Cyanocobalamin (vitamin B12) Nødvendig for celledeling, kopiering av arvestoffet DNA, . Dannelsen av røde blodceller og vedlikeholdet av nervesystemet. Veganere som ikke spiser noe mat fra dyrerike anbefales tilskudd. Ingen bivirkninger.

 

Shopping 4 nett - 90 kapsler for 199

 

Anbefalte butikker

Gymgrossisten

Highwhey

Shopping 4 nett

Norkrill (Omega 3)

Vitalgreens

Herbalife (Slanking)

Biotechpharma