kosttilskudd
  Hjem | Proteinpulver | Kreatin | Glutamin | Omega 3 | Pyruvate | Aminosyrer | Antioksidanter  
 

Glutamin

Glutamin

Sammenlign pris på Glutamin

 

Glutamin er en aminosyre som er viktig for energiomsetningen i kroppen, for syre-base balansen og opprettholder immunforsvaret.

 

Glutamin danner basis for andre molekyler, som proteiner, signalstoffer, kommunikasjon mellom nerveceller, og nukleotider, og er bestanddel i DNA-moleklet. Det er den aminosyren som det er mest av både i blodet og i hjernevæsken og den som omsettes raskest, ikke minst i muskulaturen og i tarmen. Glutamin D er en effektiv nitrogentransportør og sentral for proteinmetabolismen for å ta opp og avgi nitrogen rundt om i kroppen. Glutamin er også viktig i vevsoppbyggingen etter harde belastninger, idrettsutøvere som trener hardt bruker glutamintilskudd for å påskynde restitusjonen av mikroskader i musklene og øke muskeltrykket. Den finnes i nesten all vanlig mat.

 

Hvorfor er Glutamin viktig?

Kroppen tømmes for glutamin under perioder med mye stress (forkjølelse, influensa, stress hjemme eller på jobb) fordi stresshormonene forbruker glutamin, og ved aktiv trening. Kroppen trenger å opprettholde glutaminnivået i blod og muskel, og når lagrene er lave merker en nedgang i styrke og utholdenhet. Om kroppens tilgang på glutamin synker tvinges kroppen til å bryte ned vev for å få løs byggematerialer til kroppens vedlikehold. Ved å ta glutamin kan en altså hindre tap av muskler. Kosttilskuddet kalles gjerne L-glutamin, proteinfabrikken.no anbefaler en dose på 2,5 g per døgn.


I følge professor Farrukh A. Chaudhry, forsker ved bioteknologisenteret i Oslo, så bør en være forsiktig med inntak av glutamin. Chaudry har påvist en sammenheng mellom glutamin og kreft. Chaudry mener at kreftceller er helt avhengige av aminosyren glutamin for å vokse. Om vi kan hindre glutaminopptaket, kan vi kvele kreftcellenes vekst.

 

 

Anbefalte butikker

Gymgrossisten

Highwhey

Shopping 4 nett

Norkrill (Omega 3)

Vitalgreens

Herbalife (Slanking)

Biotechpharma