kosttilskudd
  Hjem | Proteinpulver | Kreatin | Glutamin | Omega 3 | Pyruvate | Aminosyrer | Antioksidanter  
 

Magnesium

Magnesium

Sammenlign pris på Magnesium

 

Magnesium trengs i mer enn 300 biokjemiske reaksjoner i kroppen, og er viktig for forbrenningen av karbohydrat til energi


Magnesium er et grunnstoff med kjemisk symbol Mg. Vi har ca 25 gram magnesium i kroppen, halvparten av dette er i skjelettet. Mineralet bidrar til normal muskelfunksjon, nervefunksjon og hjerterytme, og det styrker immunforsvaret og skjelettet.


Magnesium inngår også i et komplisert samspill med flere hundre forskjellige enzymer som sørger for at kroppen kan omsette næringsstoffer til energi
Magnesium finnes i de fleste matvarer, men varer som inneholder spesielt mye magnesium er grønne bladgrønnsaker, nøtter, banan, belgfrukter (bønner og linser), mørk sjokolade, kaffe og fullkorn. Meieriprodukter, poteter, kjøtt, skalldyr og fisk inneholder også mye magnesium. Mangel er sjelden, men forekommer i forbindelse med visse sykdommer og ved bruk av vanndrivende legemidler.

 

Magnesium dosering

De aller fleste får nok ved vanlig variert kosthold, anbefalt døgndose for et voksent menneske er rundt 350 mg. Om man bruker et kosttilskudd med innhold av magnesium ved siden av er det ikke noe som tyder på at det er skadelig bortsett fra at det kan gi diare ved for høyt inntak. Kosttilskudd kan inneholde 600 mg magnesium i døgndosen.

Undersøkelser viser at faren for krampe, muskeltretthet og andre ubehageligheter som gjør fører til dårligere prestasjoner ved utholdenhetstrening øker betraktelig hvis en får for lite magnesium. Det er spesielt langdistanseløpere som rammes av magnesiummangel, og det henger sammen med at stoffet forsvinner via svetten.

 

Gymgrossisten - 100 kapsler for 99 kr

Highwhey - 60 kapsler for 139

 

Anbefalte butikker

Gymgrossisten

Highwhey

Shopping 4 nett

Norkrill (Omega 3)

Vitalgreens

Herbalife (Slanking)

Biotechpharma